Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scade perioada de izolare pentru COVID din recomandările OMS. Când trebuie purtată masca

Perioada de izolare pentru persoanele infectate cu COVID scade, a decis Organizația Mondială a Sănătății. OMS recomandă, de asemene , și portul măștii în anumite situații.

OMS recomandă persoanelor infectate cu virusul Sars-CoV-2 să se izoleze timp de 10 zile dacă au simptome şi timp de cinci zile dacă nu prezintă simptome. Anterior, perioada recomandată era de 13zile/10 zile, pentru ambele situații în cazul infecției COVID.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă, de asemenea, teste rapide antigen pentru persoanele infectate pentru ca acestea să poată vedea dacă infecţia a trecut şi pentru a putea scurta astfel perioada de izolare, arată dpa, citată de Agerpres.

OMS îşi bazează recomandările pe 12 studii la care au participat aproape 3.000 de persoane.

În plus, reprezentanții OMS recomandă fiecărei țări în parte purtarea măștii de protecție pentru călătorii care parcug distanțe lungi, cum ar fi în cursele aeriene, în contextul răspândirii rapide a celei mai recente sub-variante de Omicron a COVID-19.

Citește și
ATI
Bărbat internat la Iași cu triplă infecție virală: Covid, gripă și un virus respirator. Ce șanse de supraviețuire are

Recomandarea pentru purtarea măștii de protecție se aplică aglomerațiilor, „medii comunitare cu risc crescut”, dar și în afara acestora, pe baza unei „analize de risc”, de la caz la caz. Mai multe, persoanele testate pozitiv care rămân acasă sunt încurajate să utilizeze masca de protecție și în interacțiunea cu membrii familiei și persoanele din gospodărie. 

Reprezentanții OMS au precizat că acestea sunt doar recomandări şi fiecare ţară îşi poate stabili propriile linii directoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult