Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nouă restaurante cu specific asiatic, din Capitală, închise. Ce au găsit inspectorii ANPC

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nouă restaurante din Capitală cu specific asiatic au fost închise de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.

În urma unui control comisarii au găsit acolo un dezastru: produse expirate sau neetichetate şi o mizerie de nedescris.

ANPC a dat în total 26 de amenzi şi a retras definitiv de la comercializare peste o tonă de alimente.

Inspectorii ANPC au găsit multe produse expirate, sosuri în bidoane murdare şi fără etichete de valabilitate şi carne depozitată necorespunzător, fără etichetă. În bucătăriile restaurantelor, inspectorii ANPC au găsit hote mizerabile, pereţi plini de grăsime, ustensile şi cuţite murdare folosite în prepararea acestor produse şi multe materii prime cu texturi şi culoriare care indicau faptul că nu sunt deloc proaspete.

Au fost verficate 18 restaurante asiatice, 9 dintre ele au fost închise, unele pentru 6 luni, altele pentru 9 luni. Iar restul sunt încă în verificări, dar cel mai probabil şi acestea vor fi închise temporar.

Citește și
hala veche a pietei Obor
Lista completă a neregulilor găsite în hala veche din piața Obor. Cât o să rămână închisă

Conform preşedintelui ANPC se pare că exista o înţelegere cu multe astfel de restaurante  între patroni şi unii comisari, să nu fie verificaţi în schimul unor produse, primite săptămânal sau lunar, sau în schimbul unor sume de bani. În acest sens există o anchetă, iar persoanele găsite vinovate vor fi supuse legii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentrau a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTaV penatru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult