Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Şase copii din Călăraşi, în stare gravă după ce au înghiţit medicamente pentru tuberculoză, administrate de mama lor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Șase copii din Dragalina, județul Călărași, au fost aduși în urmă cu puțin timp la Spitalul de Urgență Grigore Alexandrescu din Capitală, după ce s-au intoxicat cu medicamente.

Au între trei și 16 ani și sunt frați. Chiar mama lor le-ar fi administat greșit un tratament preventiv pentru tuberculoză.

„Trei elicoptere SMURD intervin în județul Călărași la un caz unde mai mulți copii au fost intoxicați.

Astfel, mai multe echipaje ale Serviciului de Ambulanță Călărași (SAJ), echipaje SMURD și o Autospecială de Transport Personal și Victime Multiple (ATPVM) intervin în localitatea Dragalina din județul Călărași, pentru acordarea îngrijirilor medicale în cazul a șase copii care au ingerat o substanță medicamentoasă. După ajungerea echipajului cu medic al SAJ Călărași, a fost luată decizia intervenției a trei elicoptere de la punctele de operare aeromedicală din București, Galați și Constanța. Trei copii aflați într-o stare mai gravă vor fi transferați la spital pe cale aeriană, iar ceilați trei copii pe cale terestră, cu o Autospecială de Transport Personal și Victime Multiple. Intervenția este în dinamică. Vom reveni cu informații”, a transmis ISU Călărași.

Copiii primeau tratament profilactic pentru că erau contacți cu o persoană din familie care are TB activă. 

Citește și
pompier
Doi soți din Brăila au murit după ce le-a luat casa foc de la lumânarea aprinsă de Paște. Cum a scăpat fiica lor

Potrivit IPJ Călăraşi, toţi cei şase copii sunt fraţi. Familia respectivă are opt copii, dar doi dintre aceştia nu ar fi înghiţit medicamentele.

Poliţia face cercetări pentru a stabili cum s-a produs acest eveniment.

Inspectoratul General de Aviaţie a transmis că trei copii, aflaţi într-o stare mai gravă, vor fi transferaţi la spital pe cale aeriană, iar ceilaţi trei copii pe cale terestră, cu o Autospecială de Transport Personal şi Victime Multiple.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult