Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sărbătoare în lumea ortodoxă. Peste 150.000 de credincioşi au trecut până acum pe la racla cu moaștele Sfintei Parascheva

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sărbătoare mare în lumea ortodoxă. Este Sfânta Cuvioasă Parascheva, iar peste 150.000 de credincioşi au trecut până acum pe la racla cu moaștele Sfintei, din capitala Moldovei.

Alte zeci de mii de suflete sunt așteptate să se închine, la Catedrala Mitropolitană din Iași. Joi noapte, biserica a fost plină, iar slujba religioasă s-a auzit până târziu.

Preoții au slujit pentru mulțimea care a umplut lăcașul

În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, preoţii au slujit până după miezul nopții, pentru mulţimea care a umplut lăcașul. Şi afară a fost forfotă mare. Rândul de pelerini s-a întins pe trei kilometri. Credincioşii au venit cu speranța că rugile lor își vor găsi răspuns. Sunt obosiți, dar entuziasmați la gândul că vor atinge racla sfântă. Enoriaș: „Suntem din Tecuci, venim pentru prima dată. Stați să vedeți. Mi-a zis vecinul meu: De ce nu mergi la Iași? Și întreb soțul. Vali mergem la Iași? Mergem. Asta a fost, dintr-un cuvânt. Și am venit”. Copil: „Eu m-am rugat ca să fiu la o școală foarte bună, la Naţional, pentru că fac exerciții foarte grele și m-am rugat foarte mult”. Și cei care nu au putut să ajungă, au fost pomeniți în rugăciuni. Enoriaș: „Doamne ajută, am ajuns și anul acesta la Sfânta Parascheva. Sănătate pentru cei care se află în spitale și nu reușesc să ajungă aici”. Enoriaș: „Foarte frumos și ceva unic”. Vineri, credincioşii ortodocși o sărbătoresc pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, iar la Catedrala Mitropolitană din Iași, slujbele au început înainte să se crape de ziuă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult