Modifica setarile cookie
Toate categoriile

SANITAS amenință în continuare cu greva. La ce salariu ajunge o asistentă care încasează un spor de 85%

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sindicaliștii din Sănătate amenință că se îndreaptă spre grevă. Cei din Federația SANITAS au pichetat marți Ministerul Sănătății, nemulțumiți de faptul că salariile asistenților medicali și ale personalului administrativ din spitale sunt mici.

Viorel Hușanu, președinte SANITAS București: „Revendicările sunt aplicarea în totalitatea legii salarizării, plata sporurilor la nivelul anului 2023, asigurarea voucherelor de vacanță și creșterea normei de hrană. Plus negocierea contractului colectiv de muncă”.

Leonard Bărăscu, președinte Federatia SANITAS: „O asistentă care are un spor de 85%, la un salariu de aprape 4.000 de lei, vorbim aici de ATI, de UPU, se duce undeva la 5.000, 5.500, poate chiar 6.000 de lei. Dar asta cu sporuri, cu continuitate, cu program neîntrerupt, care oricum acel spor nu e plătit la salariul la zi, ci la nivelul anului 2018, ca și gărzile medicilor. Rotativa asta strică totul, nu mai știi cui să te adresezi”.

Sindicaliștii din Sănătate spun că vor continua calendarul protestelor, dacă nu le sunt soluționate revendicările. Pe 8 iunie este programată o nouă pichetare și, în caz de nereușită, pe 15 iunie este anunțată greva generală.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult