Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sancțiune cerută pentru primarul care l-a lăudat pe Ceaușescu: ”El v-a făcut oameni mari”

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc a solicitat PSD să îl sancționeze pe primarul care l-a lăudat pe Nicolae Ceaușescu pe o rețea socială.

Primarul comunei Bârnova, din județul Iași, Mihai Bălan, a scris pe 17 iulie un mesaj pe grupul de facebook al comunității pe care o reprezintă.

El a susținut că în ziua în care a fost împușcat fostul dictator a fost împușcat întreg poporul român și că Ceaușescu este cel care i-a făcut mari pe români.

”Astfel de reacții publice ale unor lideri politici sau formatori de opinie trebuie sancționate de către autoritățile competente. Regimul comunist din România a făcut zeci de mii de victime, iar crimele și abuzurile comise înainte de 1989 sunt de necontestat”, se arată în comunicatul IICCMER.

”100 de ani de când s-a născut, și 29 de ani de când v-ați bucurat că a fost, de către străini asasinat! Odată cu el, în Zi Sfântă de Crăciun a anului 1989, a fost împușcat întregul popor român, (numa' că acesta nici acum nu înțelege!). Aprindeți-i o lumânare, măcar! V-a făcut școli, spitale, șosele, metrou, locuințe, uzine, universități, teatre, centre de cultură, hidrocentrale, gări, aeroporturi etc.! Acesta este cel care v-a făcut oameni mari”, a fost mesajul transmis de primar.

Citește și
Gabriela Firea și l-ar dori viceprimar pe Nicușor Dan. Ce crede că ar fi făcut Ceaușescu în locul ei
Gabriela Firea și l-ar dori viceprimar pe Nicușor Dan. Ce crede că ar fi făcut Ceaușescu în locul ei

În vârstă de 51 de ani, Mihai Bălan și-a trecut în cv calificările de bucătar-cofetar și bucătar-ospărat, dar are și o diplomă de licență în marketing, obținută la Universitatea de Vest din Timișoara. Până în 2016, a fost administratorul a două firme.

”I-am câștigat pe oameni prin muncă, am mers pe teren, am vorbit cu fiecare”, spunea Mihai Bălan, într-un interviu publicat în 2016 pe youtube, realizat de tvv.ro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult