Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Salariații unei fabrici de pantofi din Bihor, în pragul disperării: „Nu ne-o dat nici salar”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Peste 120 de salariaţi ai unei firme de pantofi din Bihor sunt într-o situaţie dramatică: firma la care lucrează nu i-a mai plătit pe ultima lună şi oamenii nu au speranţe că îşi vor primi salariile.

Şi nici nu sunt siguri că vor putea să îşi facă actele de intrare în şomaj. Disperaţi, angajaţii s-au adunat luni dimineaţă în curtea fabricii şi au cerut explicaţii. Situaţia a intrat în atenţia inspectorilor de muncă.

Fabrică din Tinăud, o localitate de lângă Aleșd, produce pantofi bărbăteşti pe care îi exporta în Italia. Are peste 120 de oameni, majoritatea femei, care ar fi trebuit să îşi primească avansul şi bonurile de masă acum o săptămână.

Angajat: „Sunt unii care au bănci, au probleme, avem facturi de plătit. Ne trebuie banii, nu?”

Angajat: „Noi de două săptămâni suntem acasă, fără bani. Banii nu ne-o dat, ne-o chemat astăzi aicea, o zis că nici n-avem speranţe, deci am lucrat o lună de zile degeaba. Nu se ştie. Că au legătură cu o firmă din Italia, că nu trimite banii.”

Citește și
protest Universitate
Protest în centrul Capitalei. Câteva sute de persoane s-au strâns în fața Teatrului Național
Reacția directorului fabricii de pantofi

 

Directorul a ieşit în faţa oamenilor şi a încercat să le spună că pur şi simplu nu are cum să îi ajute.

Angajată: „Absolut, avem nevoie şi de bani şi de şomaj. Nu putem să rămânem aşa. "

Angajată: „Nu ne-o dat nimic: nici salar, nici avans, nici bonuri, nici nimic. Vin sărbătorile. Vin sărbătorile, asta e."

Szucs Attila, directorul fabricii: „ Am ajuns într-o situaţie în care, în 22 am trimis ultma marfa făcută de către noi, luni trebuia să ne primim banii oentru salarii şi pentru alte plati. Nu ne-a onorat firma mamă, firma italiană. Nici măcar nu mă baga în seamă, nu răspunde la mail-uri, la telefoane, la nimica. În acest moment, îs total derutat, nu ştiu ce să fac. "

Situaţia de la fabrică a intrat în atenţia inspectorilor de la ITM Bihor. Între timp, directorul fabricii a luat legătura cu un lichidator judiciar în speranţa că firmă va putea fi repusa pe picioare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult