Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Safari la grădina zoologică. Cât costă o noapte petrecută printre sălbăticiuni

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru turiștii care vor să meargă într-un safari, dar nu vor să se deplaseze până în Africa, o grădină zoologică din Marea Britanie a venit cu o super-ofertă.

A instalat câteva spații de locuit, chiar printre animale, așa că amatorii de senzații tari pot să petreacă o noapte alături de sălbăticiuni.  

Acesta este unul dintre spatiile închiriate de grădina zoologică din orașul Hythe. Nimic ieșit din comun, până aruncăm o privire pe fereastra uriașă.

Vivian Bahlmann, reporter RTL: „Vine drept spre mine. Iisuse. Doar fereastra asta mă desparte de această pisică sălbatică. Nu aș putea dormi deloc noaptea.”

Grădina Zoologică este, de fapt, un imens parc safari, în care îşi duc traiul 1.000 de animale sălbatice. Alături de țarcurile lor sunt și 92 de cabane.

Citește și
girafe
O fețită de 16 luni a fost strivită de o girafă într-un parc safari. Mama copilei se află în stare gravă la spital

Prețul e destul de piperat. O noapte în apropierea leilor costă în jur de 1.700 de euro, iar micul dejun este inclus.

Tony Kelly, director al Parcului Safari Port Lympne: „Acum toată lumea caută experiențe inedite, nu-i așa? Ceva complet diferit, așa că... dormi în camera noastră cu lei, și ai doi lei în fața ferestrei. Nu sunt prea multe locuri în lume unde poți face asta. Doar în Africa, și nici acolo nu e ceva sigur.”

Pentru o noapte petrecută în compania leoparzilor, lupilor sau urșilor, prețul este ceva mai mic. Catherine a petrecut o noapte lângă leoparzi.

Catherine Hudson, vizitatoare: „Nu a fost înfricoșător. E frumos să te trezești și să fie liniște. Nu e ca și când ai fi într-o grădină zoologică, unde sunt sute de oameni care vor să se uite la același animal.”

În ciuda preturilor piperate, toate locurile sunt deja rezervate pentru următoarele săptămâni.

Matt Welland, îngrijitor de animale: „Leii sunt animale pe care oamenii vor să le vadă, mai ales copiii. Asta aduce clienți, iar clienții înseamnă bani... Ne ajută să strângem fondurile necesare pentru a pune în practică proiectele de conservare. Destinate nu doar leilor, ci și altor animale.”

Cu ajutorul banilor din încasări, multe animale găzduite în acest parc au fost deja eliberate şi ajutate să se readapteze în sălbăticie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult