Modifica setarile cookie
Toate categoriile

S-a dat startul sezonului de schi. Turiștii s-au grăbit în acest weekend către stațiunile cu zăpadă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Turiștii s-au grăbit în acest weekend către stațiunile cu zăpadă. S-a dat startul sezonului de schi în Păltiniș, lângă Sibiu, iar la Straja, în județul Hunedoara, pe pârtii e zăpadă din plin.

A nins peste noapte și în stațiunile de pe Valea Prahovei, dar deocamdată, turiștii se pot da doar cu săniuța. În stațiunea Păltiniș, de lângă Sibiu, la peste 1400 de metri altitudine stratul de zăpada are mai mult de 60 de cm. Așa că pârtiile s-au umplut de chiote și obraji îmbujorați. Pentru că deocamdată se schiază în puține locuri din țară pasionații sporturile de iarnă s-au reunit aici.

Reporter: Cum e zăpada?

Turiști: „Foarte bună. Acum au dat drumul. Puțină gheață, dar foarte bună. Te obișnuiești la un moment dat."

Reporter: Să vină și alți copii încoace?

Citește și
Zăpadă de jumătate de metru la Rânca. Drumarii sunt în alertă
Ninsori la deal și la munte, iar în restul țării cade lapovița sau plouă. Prognoza pentru următoarele zile

Tudor: „Da!”

Reporter: Ce pot să facă aici?

Tudor: „Pot să se bată cu bulgări, pot să schieze și să facă oameni de zăpadă!"

Turist: „Neașteptat de bună, zăpadă mare pe alocuri, pârtia foarte bună." Turist: „O, mi-a fost foarte dor. Așteptam sezonul că pâinea caldă."

Sergiu Zeiu, director tehnic la un resort schi: „În sfașit am reușit să dăm drumul noului sezon de schi 2021-2022, ar fi trebuit să fie puțin mai devreme undeva la începutul lunii decembrie, dar datorită condițiilor meteo nefavorabile, a trebuit să întârziem deschiderea." Cristi Petre, instructor de schi: „Zăpada este bună, ce venit din cer este bine venit, ce s-a putu face au făcut colegii noștri." E zăpadă din belșug și în Straja, în județul Hunedoara.

Turiștii care au fost pe fază și au văzut că a nins peste noapte în stațiunile de pe Valea Prahovei erau deja pe pârtie la prânz. La Predeal nu se schiază deocamdată, dar oricine se poate da cu săniuța sau poate încerca pentru prima dată schiurile sau placa.

Turist: „Ieri nu era deloc zăpadă aici, acum e perfect."

Turist: „Zăpada e foarte bună păcat că e frig și fără mănuși nu mi-am ales chiar ziua perfectă, dar ne adaptăm."

Cristina Frențiu, investitor: „Anul trecut pe vremea asta nu aveam zăpadă naturală, acum e fantastic oamenii vin cu trenul, cu mașina, pe jos localnicii. Hotelurile încep să se umple, restaurantele și ele, azi e prima zi de sezon de iarnă de fapt."

Și zilele următoare sunt anunțate temperaturi negative așa că zăpada nu se va topi, iar administratorii pârtiilor pot în sfârșit să pornească tunurile. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult