Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rușii se măcelăresc între ei pe front. Comandant: Așa au murit 60% dintre soldați

Militarii ruși se ucid între ei pe câmpul de luptă, aceasta fiind cauza pentru cea mai mare parte a pierderilor suferite de Armata Rusă în Ucraina în ultimele luni, susține un comandant pro-rus, potrivit Daily Mail.

Alexander Khodakovsky, liderul așa-numitului Batalion Vostok al Republicii Populare Donețk, a declarat că 60% din pierderile de pe front de la căderea Mariupolului, în luna mai, s-au produs după ce militarii ruși s-au atacat între ei.

Khodakovsky a spus că militarii ruși și-au bombardat colegii pentru că nu pot folosi sisteme electronice pentru ghidarea rachetelor și au pus mine în calea propriilor tancuri din cauza proastei comunicări.

O filmare în care apar soldați ruși recent capturați pare să sublinieze acest aspect. Aceștia se plâng că au fost bombardați de proprii lor colegi timp de trei zile la rând.

 

Procentul avansat de Khodakovsky, de 60%, este neconfirmat și probabil exagerat, dar analiștii spun că arată problemele uriașe din cadrul armatei lui Putin, care probabil s-au agravat după ce acesta a concediat majoritatea generalilor săi de top.

„Faptul că un comandant rus speculează în mod public cu privire la un asemenea indicator al competenței rușilor arată provocările profunde cu care se confruntă forțele ruse”, spun experții de la Institutul pentru Studiul Războiului.

Uciderile între militarii aflați de aceeași parte „reprezintă de obicei un număr limitat de pierderi în timpul războiului, dar de obicei nu se apropie de 60% din totalul victimelor, ceea ce demonstrează o lipsă de comunicare și coordonare între forțele ruse. Înlocuirea frecventă a liderilor militari ruși, promovarea soldaților neexperimentați contribuie probabil la astfel de incidente care apar frecvent”, mai transmite Institutul pentru Studiul Războiului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult