Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia, un nou atac lângă granița României. Momentul a fost surprins: „Fugi, că vine aici! A picat direct în vamă!” | VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dronele rusești au atacat din nou regiunea ucraineană Odesa, iar ofensiva a avut loc, în noaptea de luni spre marți, în apropierea graniței cu România, lângă localitatea Isaccea, județul Tulcea.

Ucrainenii au transmis că acest nou atac cu drone Shahed al rușilor a vizat porturile de la Dunăre, în sudul regiunii Odesa, informează Radio Europa Liberă. Rușii ar fi lansat 19 drone de atac Shahed-136/131 și două rachete supersonice Onyx în regiunea Odesa.

Momentul atacului a fost surprins de un martor. O dronă a căzut chiar lângă granița României, la Orlivka, în timp ce el se afla pe malul ucrainean. Pe malul celălalt al Dunării se află orașul românesc Isaccea, cu o populație de circa 4.500 de oameni.

Bărbatul a strigat la colegii săi de pe barjă să plece cât mai repede din portul ucrainean.

„Fugi, că vine aici! Aici a picat, direct în vamă!”, spune el imediat după ce o dronă cade în zona Portului Orlivka.

Citește și
rachete ucrainene
Noi atacuri ucrainene cu drone şi rachete au vizat peninsula anexată Crimeea

În prezent, imaginile nu au fost confirmate oficial de autoritățile române.

Traficul în punctul de frontieră Isaccea, închis

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunţat, marţi dimineaţă, că traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlovka).

Astfel, traficul pe ieşire este redirectionat către Galaţi Rutier.

“La acest moment, poliţiştii de frontieră din PTF Isaccea operează strict autovehiculele aflate în punct pe intrare. Cele doua bacuri care asigură traversarea de pe un mai pe altul al Dunării sunt ancorate pe malul românesc”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Coastă, conform News.ro.

 *Atenție, imaginile conțin limbaj licențios.

"Inamicul a lovit pe furiș infrastructura portuară. Terminalul maritim din Odesa a suferit daune semnificative, iar un incendiu a izbucnit în clădirea hotelului terminalului, care nu mai funcționează de mai mulți ani. Pompierii au stins prompt incendiul", anunță ucrainenii.

Forțele de apărare din sudul Ucrainei au raportat, de asemenea, că rușii au distrus instalații de depozitare a cerealelor, potrivit Ukrainska Pravda.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult