Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii s-au strâns în număr mare la slujba de Florii. ”Dacă o să-i fie bine poporului, o să ne fie și nouă”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru creștinii ortodocși și greco-catolici este o superbă duminică a Floriilor, zi care aminteşte de intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim.

 

Deși n-au mai avut loc procesiuni din motive sanitare, mii de credincioși au mers la biserică să se roage și să primească ramuri de salcie. Pentru cei mai mulți dintre noi urmează Săptămâna Patimilor.

În curtea Patriarhiei oamenii au ascultat îndemnurile preoților și au așteptat în liniște să primească ramuri de salcie și de finic binecuvântate.

Preasfințitul Varlaam Ploieșteanu: ”Hristos își face intrarea în Ierusalim, unde era primit de o mulțime impresionantă de oameni, care în semn de cinstire își așezau veșmintele înainte asinului”.

Și la Iași, peste 1.000 de credincioși s-au strâns pe esplanada Catedralei Mitropolitane. În fruntea soborului de preoți s-a aflat mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Citește și
Florin Cîțu
Mesajul transmis de Florin Cîțu, de Florii: „Ştiu că aveţi nevoie de speranţă”

 

Peste 1,4 milioane de români și-au sărbătorit numele de floare

Femeie: ”Înălțător, cu bucurie, cu slavă lui Dumnezeu că am ajuns până astăzi. De câte ori ne rugăm, nu numai pentru familie, pentru tot poporul, că dacă o să îi fie bine poporului, o să ne fie bine și nouă”. IPS Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei: ”Slavă lui Dumnezeu pentru toate. Bucurie sfântă și Doamne ajută!”.

La Oradea s-au oficiat și slujbe în interior. Cei care nu au vrut să se înghesuie au așteptat afară.

”Femeie: Frumos, foarte frumos, mulțumim. Reporter: Nu-i cam aglomerat acolo, înăuntru? Femeie: Ba da, foarte aglomerat. Foarte aglomerat”.

”Reporter: Ce simțiți astăzi, în duminica de Florii? Bărbat: Liniște. Liniște dorim tuturor. Și multă sănătate și bucurii”.

La Ierusalim, spre deosebire de anul trecut, Biserica Sfântului Mormânt a fost deschisă publicului în Duminica Floriilor.

Tot astăzi, peste 1, 4 milioane de români cu nume de flori își serbează onomastica.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult