Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii s-au rugat la moaștele Sfintei Parascheva pentru liniște și pace în lume. „De fiecare dată ne ajută”

Your browser doesn't support HTML5 video.

La Iași, în a doua zi de pelerinaj, peste 40.000 de credincioși au trecut pe la moaștele Sfintei Parascheva. I-au mulțumit pentru ajutorul dat în acest an și s-au rugat pentru liniște și pace în lume.

Duminică seară, oamenii au participat la procesiunea Calea Sfinților.

20.000 de credincioși au însoțit duminică seara, pe străzile din Iași, moaștele Cuvioasei Parascheva, în pelerinajul numit Calea Sfinților. Cu lumânări în mâini, oamenii s-au rugat alături de preoți.

Femeie: „O liniște sufletească și o bucurie de nespus. Cu toate că a plouat. Cu sufletul plin, toate zilele cât ține este foarte frumos.”

Femeie: „Îmi place foarte mult, văd și sicriul și o grămadă de preoți. E deosebit.”

Bărbat: „Este foarte frumos, mii de oameni, conducem Sfânta.” Reporter: „Cum simțiți zilele astea?” Bărbat: „Se simte ceva sfânt și frumos.”

După procesiune, moaștele au fost reașezate în curtea mitropoliei, pentru ca pelerinii să vină să se închine.

Credincioșii spun că Sfânta i-a sprijinit în momentele grele.

Reporter: „Cum ați venit?” Bărbat: „În grup, 54 de pelerini de la Galați. Am ajuns la ora 10, am îndurat ploaia, așteptăm să intrăm la moaște pentru a ne închina.” Reporter: „De ce veniți?” Bărbat: „Pentru sănătate, de fiecare dată ne ajută.”

Femeie: „Trei prietene, venim la cuvioasă să îi mulțumim, să ne rugăm și să ne dea ce crede că e mai bine pentru noi.”

Pelerinii au fost binecuvântați Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei: „Fiecare om vine în fața Sfintei cu bucuria lui, cu durerea lui, cu nădejdea lui. Odată ce au sărutat sfintele moaște, chiar dacă au stat în fața lor doar pentru o jumătate de secundă, o secundă, două, omul pleacă mai liniștit la casa lui.”

pr. Lucian Apopei, director de comunicare Arhiepiscopia Iașilor: „Încercăm să venim în întâmpinarea pelerinilor, au fost împărțite câteva mii de pelerine de ploaie, voluntarii Sfintei împart ceai cald. Contează foarte mult, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.”

Autoritățile estimează că, până la încheierea pelerinajului, la racla Sfintei Cuvioase Parascheva vor veni peste 350.000 de oameni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult