Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii împrumutați de Raiffeisen Bank vor primi bani înapoi. În ce condiții se aplică decizia

Your browser doesn't support HTML5 video.

Românii care au luat un credit de la Raiffesen Bank, în perioada 2006 -2009, vor primi înapoi o parte din banii plătiți pentru dobânzi, susțin reprezentanții Autorității pentru Protecția Consumatorilor.

Sumele urmează să fie recalculate în funcţie de dobânzile încasate de bancă pentru creditele luate în lei, euro, sau franci elvețieni. În total, sunt peste 9.000 de credite accesate, iar diferențele care urmează să fie restituite se ridică la aproximativ 19 milioane de euro, precizează comisarii ANPC.

Decizia vine după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a soluţionat definitiv cauza prin care se constatau practici comerciale incorecte, ale Raiffeisen Bank.

Practic, banca nu i-a informat pe clienți despre viitoarele costuri ale creditelor, deși ar fi ştiut nivelul dobânzii pe care urma să-l aplice.

Acum, banca trebuie să modifice contractele afectate, și să emită un nou grafic de rambursare. Într-un răspuns pentru Știrile PRO TV, reprezentanții băncii susțin că au calculat sumele pe care urmează să le restituie clienților, și au comunicat autorităților modul de calcul. În plus, banca a decis să facă şi plata dobânzii legale, pentru sumele restituite.

Citește și
Nicolae Cantemir
Românul căruia i-a dispărut o adevărată avere din caseta de valori de la bancă. Ce avea în ea

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult