Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii care cumpără de Black Friday cadourile de Crăciun. "Astea frumoase se dau primele"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Chiar dacă afară e vreme de stat în tricou, românii chibzuiți, ori cei care detestă aglomerația, își fac de pe acum cumpărăturile de Crăciun.

Îi încurajează ce-i drept, și atmosfera din magazine, gătite toate deja pentru sărbători. În cazul în care nu ați intrat încă în acest spirit, aflați că mai sunt 48 de zile până la Crăciun.

Mamă: „Am fotografiat deja toate cadourile și le trimitem la Moșul în Laponia, iar spiridușii se vor ocupa să ajungă la noi. Nu e așa mami?” Băiat: „Da.” Reporter: „Ce îți dorești de la moșul?” Băiat: „O mașină, un elicopter și o dronă.” Reporter: „Ai fost cuminte le primești pe toate?” Băiat: „Da, sigur."

Nicoleta știe exact ce are de făcut.

Nicoleta: „Încercăm să fim chibzuiți și să luăm din timp, mai ales că găsim și reduceri acum. Bugetul e de 300-400 de lei pentru moș Nicolae și pentru Crăciun plusăm un pic.”

Citește și
Mos Craciun
Pregătiri în satul lui Moş Crăciun din Laponia. Câte scrisori vin în fiecare zi

Reporter: „Decorațiuni ați cumpărat?”

Nicoleta: „Da, ne-am uitat deja. Avem și de anul trecut, dar mereu cumpărăm și ceva nou."

În magazine, brazii sunt deja împodobiți, iar decorațiunile pentru Crăciun sunt pregătite, chiar dacă e abia început de noiembrie. Așa că cei care își fac din timp cumpărăturile evită aglomerația care se creează cu câteva zile înainte de sărbători și găsesc și reduceri la globuri brazi artificiali sau alte ornamente.

Bărbat: „Astea frumoase se vând primele. Le luăm din timp globulețe, Moș Crăciuni."

Femeie: „Ne uităm la decorațiunile de Crăciun. Sunt genul care preferă să evite aglomerația. Cadourile le iau de Black Friday."

Și reprezentanții magazinelor online care au introdus de pe acum articolele de sărbători confirmă că au primit deja comenzi de la cei pățiți în anii trecuți.

Radu Meteș, specialist marketing site de cumpărături: „În ultimele două săptămâni am înregistrat o avalanșă de căutări cu termenul "Crăciun". Creșterea față de anul trecut e cu 80% mai mare.”

Reprezentant magazin online: „Cele mai căutate sunt telefoanele, laptopurile și decorațiunile de Crăciun.”

Pe de altă parte, tot mai multe voci sunt de părere că oamenii văd Crăciunul că pe o sărbătoare în jurul consumerismului și uită total de latura spirituală.

Sorin Psatta, specialist în publicitate: „În ultimii ani, oamenii au început să cumpere foarte devreme. Înainte de '90 abia așteptam Crăciunul să primim cadouri, acum oferta e prea variată și nu știm ce să alegem."

De pildă, în atelierele de creație se lucrează deja la comenzile personalizate pentru Crăciun.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult