Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii au un apetit tot mai mare pentru legume proaspete din propria grădină

Your browser doesn't support HTML5 video.

Apetitul pentru legume proaspete din propria grădină a crescut în ultimii ani. Iar tot mai mulți semeni folosesc răsaduri autohtone.

La stațiunea de cercetare din Buzău e cerere mare: peste 2 milioane de fire până acum.

Este agitație mare în serele stațiunii de cercetare din Buzău. Angajații pregătesc răsadurile pentru doritori. Se vând aici peste 90 de soiuri, iar cele mai căutate sunt tomatele numite Siriana, Hera şi, Andrada, dar și ardeii și castraveţii.

Reporter: Ce aţi cumpărat de aici și de ce ?

Paulina Caloian, cumpărător: Ardei gras, țelină, cimbru și busuioc fiindcă sunt produse românești și de calitate în primul rând.

Nicușor Coțeleanu, cumpărător: ”Cu siguranță o să venim în fiecare an și o să cumpăram produsul românesc, cel mai bun, sută la sută bio”.

Comenzi se pot face pe siteul instituţiei. În medie, sunt expediate 30 de colete pe zi.

Anul acesta, cererea este mai mare față de anul trecut. Peste 2 milioane de fire, din soiuri omologate, au fost comandate la stațiunea de cercetare din Buzău. Deşi prețurile au crescut, după ce s-au scumpit utilităţile.

Floarea Burnichi – cercetător SCDL Buzău: ”Au crescut prețurile cu foarte puțin, zece la sută și nu la toate speciile”.

Un fir de tomate se vinde cu 1 leu şi 80 de bani, iar unul de ardei - cu aproximativ un leu şi 50 de bani. Răsadurile de la stațiunea de cercetare legumicolă din Buzău sunt ecologice şi se pot mândri cu brevetele obţinute.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult