Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România va relua operațiunile de poliție aeriană în alte state. Operațiunea a fost anunțată de Klaus Iohannis

Your browser doesn't support HTML5 video.

România va relua operațiunile de poliție aeriană în alte state. Din aprilie anul viitor, câteva aeronave F16 trimise de țara noastră vor survola deasupra Mării Baltice.

Operațiunea a fost anunțată de Klaus Iohannis, după o discuție cu președintele lituanian, aflat la București. Astfel de misiuni de poliție aeriană au loc inclusiv în țara noastră, împreună cu partenerii din alianța Nord-Atlantică, mai ales în contextul războiului din Ucraina. Klaus Iohannis, președintele României: „Am reiterat, totodată, decizia României de a relua în 2023 participarea la misiunea de poliție aeriană NATO în zona baltică, baza pentru executarea misiunilor urmând să fie în Lituania. Am discutat cu Președintele Nausėda și despre situația actuală de securitate regională, reiterând necesitatea întăririi posturii de descurajare și apărare a NATO pe termen lung pe Flancul Estic, în special la Marea Neagră.”

Gitanas Nausėda, președintele Republicii Lituania: „Unitatea regiunii noastre depinde de unitatea dintre noi, de capacitatea de a ne coordona acțiunile și de angajarea noastră pentru apărarea valorilor pe care le reprezentăm. Împreună sunt convins că vom fi mai puternici.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult