Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România trimite medici militari în SUA pentru a ajuta în lupta contra coronavirusului

România va trimite în SUA mai mulți medici militari și specialiști pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului, într-o misiune de 14 zile.

 

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a anunțat miercuri că România va trimite în SUA o echipă de 15 medici militari și specialiști CBRN (chimic, bacteriologic, radiologic şi nuclear), pentru a ajuta în lupta contra Covid-19.

Misiunea de 14 zile va începe după finalizarea preparativelor necesare, a precizat Ministerul Apărării Naționale.

Acțiunea a fost convenită într-o discuție telefonică pe care ministrul Apărării a avut-o marți cu secretarul american al Apărării, Mark T. Esper.

 

Ajutor reciproc pentru combaterea pandemiei

 

”Cei doi înalți demnitari au evaluat situația de securitate din mediul internațional și din regiunea Mării Negre, în special în contextul evoluției pandemiei SARS-CoV-2”, precizează MApN.

Inițiativa României de a trimite medici militari în SUA face parte din ”ajutorul reciproc acordat în eforturile de combatere a pandemiei”, MApN evidențiind, astfel, ”acoperirea de către Statele Unite a cheltuielilor pentru executarea unei misiuni cu o aeronavă C-17 Globemaster III din dotarea Unității Multinaționale de Transport Strategic, care a transportat, în luna aprilie, echipamente de protecție medicală de la Seul la București”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult