Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România oferă gratuit Coreei de Sud 450.000 de doze de vaccin Moderna

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința din 19 august a.c., o hotărâre privind acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Coreea, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, ajutorul umanitar constă în acordarea a 450.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania Moderna.

Transportul se asigură, după caz, de către partea coreeană sau de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin Compania Națională Tarom, și va fi coordonat de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, autoritățile coreene și Comisia Europeană, după caz.

Imunitatea colectivă la COVID-19 este, în prezent, în ţara noastră, în jur de 50%, a declarat, marţi, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

 

Citește și
bani
Un bărbat a strâns 28.000 de euro pe internet, după ce a mințit că-i donează copiilor bolnavi

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult