Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România, lovită de un nou val de frig și ninsori. Zăpadă de 15 cm în Botoșani

Your browser doesn't support HTML5 video.

S-au întors frigul şi ninsorile. Temperaturile au scăzut dramatic în 24 de ore, iar la Suceava şi Botoşani s-a aşternut din nou zăpadă şi au fost şi probleme în trafic.

Iarna s-a întors şi loveşte cu furie. Vremea s-a răcit dramatic, sunt cu 13 grade mai puţin decât sâmbătă, iar azi-noapte au fost în vigoare coduri galbene de vânt, ploi, ninsori şi polei.

În Bistriţa Năsăud, un copac doborât de vânt a dat peste cap traficul feroviar, iar în Suceava şi Botoşani au fost probleme pe şosele, din cauza zăpezii.

După ce a nins puternic la Botoşani stratul de zăpadă a ajuns, în unele locuri, chiar şi la 15 centimetri. Iar pentru şoferi n-a fost deloc o bucurie.

Şofer: "Nu a trecut nicio lamă. De când împing eu la maşină, nu a trecut. Mă aşteptam să ningă, dar nici chiar aşa."

Probleme au fost şi la Suceava. Centura ocolitoare a oraşului a fost închisă, după ce un TIR a derapat, iar o dubiţă n-a mai putut înainta din cauza gheţii.

Şofer:"A venit poliţia să blocheze drumul şi o să vină cu sare. Maşina s-a oprit singură aşa. Poliţia mi-a spus să pun lanţuri, dar dacă o mut mai în faţă, se duce la vale. Nu o mai mut. Uitaţi-vă pe jos. E gheaţă. "

În Bistriţa Năsăud în schimb, vântul puternic a fost cel care a adus necazuri. Un copac a fost doborât pe linia de înaltă tensiune pe calea ferată şi două trenuri - unul de pe o rută internaţională - au fost oprite în gări până când au fost curăţate liniile.

Meteorologii spun că acest episod de vreme neobişnuit de rece va dura cel puţin până la sfârşitul săptămânii viitoare.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult