Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România face un apel către românii aflați în Rusia. Pe ce site își pot declara prezența pe teritoriul rus

Your browser doesn't support HTML5 video.

După ce Statele Unite și Franța le-au cerut cetățenilor aflați pe teritoriul Federației Ruse să se întoarcă de urgență acasă, luni și România face acest apel.

Primul pas, spune Ministerul nostru de Externe, este ca românii aflați în Rusia să-și declare prezența prin intermediul platformei econsulat.ro.

Cristian Diaconescu - fost ministru de Externe: "Președintele Putin a dat ordin de escaladare, fie că e vorba de agresiune militară în Ucraina, fie că e vorba de alertă nucleară și în aceste condiții în mod categoric capacitatea oricărui stat occidental de a-și proteja cetățenii aflați în Federația Rusă devine tot mai limitată. S-ar putea să reacționeze în ceea ce privește persoane, indivizi, libertatea acestora. Este foarte greu de făcut o predicție, deci o alertă timpurie în ceea ce îi privește pe români ar trebui avută în vedere. Ar putea să fie introduși în scheme de provocare și la un moment dat acuzați de fapte antistatale în ceea ce privește Federația Rusă, pentru că, așa cum rezultă din declarațiile publice și nu numai, Moscova consideră că tot ce e occidental e un inamic care trebuie contracarat cu toate mijloacele de care dispune, inclusiv cele nucleare.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult