Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România, condamnată de UE din cauza gropilor de gunoi. Autoritățile au avut răgaz 10 ani

Your browser doesn't support HTML5 video.

România a fost condamnată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru că nu respectă legislația privind gropile de gunoi.

Autoritățile ar fi trebuit să închidă zeci de depozite, încă din 2009, însă nu s-au grăbit să ia măsuri.

Decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene vine după aproape 10 ani de la primul termen pe care l-a avut România pentru a rezolva această problemă. Din peste o sută de gropi, câte erau atunci, oficialii au reuşit să închidă doar o treime, astfel că ţara noastră a fost trimisă în judecată pentru 68 de gropi de gunoi neconforme.

Decizia nu prevede sancţiuni de ordin financiar. Momentan trebuie să plătim doar cheltuielile de judecată, însă potrivit unor organizaţii neguvernamentale de mediu este posibil ca în viitor comisia să ceară fie amenzi care pot fi şi de 100.000 de euro pe zi, fie oprirea unor linii de finanţare pentru mediu.

Citește și
Gregorian Bivolaru
Gregorian Bivolaru a câştigat la CEDO. Daunele pe care le va primi din partea statului

Ministerul Mediului se apără şi spune că în ultimul an s-au luat măsuri şi că s-au închis 17 din cele 68, dar încă nu au fost declarate și oficial închise.

Toate aceste gropi sunt dăunătoare pentru mediu, pentru că substanţele chimice toxice din deşeuri pătrund în sol şi ajung în cele în urmă în organismul nostru.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult