Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Român prins cu lingouri de aur și argint pe Aeroportul din Cluj-Napoca. Le-a ascuns în cele mai neobișnuite locuri

Your browser doesn't support HTML5 video.

Lingouri de aur și argint, dar și un număr impresionant de monede, au fost găsite în bagajele unui român care încerca să le scoată din țară.

Inventiv, acesta le ascunsese în cele mai neobișnuite locuri, respectiv în laptop, în telefon, portofel și în bagajul de cală.

Românul le-a atras atenția agenților SRI de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca. Pe 1 septembrie, bărbatul de 43 de ani încerca să plece din România pe ruta Cluj-Napoca – Munchen – Doha – Filipine.

Ofițerii Brigăzii Antiteroriste „au observat că laptopul din bagajul de mână al bărbatului conţine componente necorespunzătoare” se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Agenții SRI au chemat vameșii, care au trecut la controlul amănunțit al bagajelor, descoperind o serie de obiecte interzise a fi scoase din România.

„Astfel, au fost descoperite, disimulate în laptopul, telefonul, portofelul, dar şi în bagajul de cală al bărbatului, 70 de monede şi lingouri din metal galben şi alb. În urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea de 2.700g metal galben şi metal alb, susceptibile a fi din aur, respectiv argint” a precizat Poliția de Frontieră în comunicat.

Bărbatul le-a declarat polițiștilor că a cumpărat, timp de mai mulți ani, aurul și argintul și că deține documente de proveniență pentru lingouri și monezi.

Asta nu l-a scutit însă de răspundere, pentru că obiectele de valoare nu au fost declarate și depășeau plafonul vamal admis, astfel că este cercetat pentru tentativă de contrabandă. Aurul și argintul a fost ridicat pentru expertiză.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult