Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rezultatul autopsiei în cazul morții lui Ilie Balaci. Ministrul Sănătății a cerut anchetă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Anchetă a Ministerului Sănătăţii în cazul morţii lui Ilie Balaci. O echipă de control de la Bucureşti a fost trimisă la Serviciul de Ambulanţă Craiova pentru a stabili dacă echipajul trimis în ajutor a urmat protocoalele obligatorii.

În acest timp, rudele şi prietenii îl plâng pe cel care a fost unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti ai noştri. A debutat la numai 17 ani la echipa naţională şi a fost declarat de două ori "cel mai bun jucător din România"!

Ilie Balaci îşi vizita mama, la Craiova, unde ajunsese cu gândul că va urmări meciul Universitatea Craiova-FCSB. Însă în dimineaţa partidei s-a simţit rău. I-a cerut mamei să îi facă un ceai, iar femeia s-a dus în vecini să împrumute o lămâie.

Când s-a întors, şi-a găsit fiul prăbuşit. A chemat imediat o vecină din bloc, medic, care a început manevrele de resuscitare.

Un alt vecin a sunat, la ora 9:40, la ambulanţă, să anunţe că Ilie Balaci era în stare de inconştienţă. Echipajul a ajuns în 9 minute.

Citește și
ilie balaci
Ilie Balaci a murit. Mesajul soției după tragedie

Luni la prânz au fost făcute publice şi primele rezultate ale autopsiei: Ilie Balaci a avut insuficiență respiratorie şi a fost răpus de un infarct miocardic.

Traian Magala, medic Serviciul de Ambulanţă Dolj: "Am început manevrele avansare - intubatul, oxigenoterapie, administrare de medicaţie specifică stopului cardio respirator. Pacientul nu se mişca".

Medicul coordonator a luat decizia să cheme şi un echipaj SMURD pentru tratamentul specific care se face în caz de tromboliza. La ora 10 şi un sfert a sunat la SMURD.

Traian Magala, medic Serviciul de Ambulanţă Dolj: "Doamna doctor de la SMURD i-a prins catiter central, s-a administrat si din partea dânsei medicatie specifică stopului cardio. Normal că întrebam - ce s-a întâmplat, ce medicatie ia dânsul, dacă a mâncat, dacă a consumat alte băuturi, nu ne-au spus absolut nimic."

După mai bine de o oră de resuscitare, Ilie Balaci a fost declarat decedat.

În urma lui, o tristeţe teribilă i-a cuprins pe toţi cei care l-au cunoscut şi l-au pretuir!

IlIe Balaci a jucat aproape 350 de meciuri, cele mai multe în culorile Universităţii Craiova şi a marcat 84 de goluri. A mai jucat pentru FC Olt şi Dinamo, iar la naţională a fost selecţionat cu doar câteva zile înainte să împlinească vârsta de 17 ani. Şi a fost declarat de două ori cel mai bun jucător roman.

"Visul oricărui fotbalist e să joace la Mondial, Europene, Olimpiadă. Voi ajunge şi eu acolo".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult