Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rezultatele la Evaluarea Națională 2023 sunt mai slabe decât anul trecut. 36.600 de elevi nu au reușit să ia nota 5

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sunt note mai mici la Evaluarea Naţională, față de anul trecut, pentru elevii de clasa a opta, anunță Ministerul Educației. Doar 76% au obținut medii peste cinci, față de 82%, în 2022.

Cei nemulțumiți pot cere recorectarea lucrărilor, online sau în centrele de examen.

Numărul mediilor perfecte este de două ori mai mare decât anul trecut, însă la jumătate față de acum zece ani. Oricum, per total, rezultatele acestei Evaluări Naționale sunt mai slabe decât în 2022.

36.600 de elevi nu au reușit să ia măcar nota cinci. Ceea ce nu înseamnă că nu vor merge mai departe în clasa a IX -a, deoarece învățământul obligatoriu în România este până la sfârșitul clasei a X-a.

Șansele lor de a ajunge în liceul dorit scad dramatic. Cei nemulțumiți de rezultate pot face contestație în cursul zilei de miercuri și joi, fie online, fie prin prezența directă la centrele de examen.

Această decizie trebuie foarte bine cântărită, deoarece al doilea rezultat este și cel final.

Din patru iulie când elevii află ierarhia lor pe județe și în municipiul București, poate începe și admiterea la liceu.

Din păcate, trei sferturi dintre rezultatele slabe la Evaluarea Națională aparțin copiilor din mediul rural, acolo unde familiile nu au resurse și uneori nici dorința să-i sprijine cu meditații private pentru a compensa neajunsurile sistemului nostru de educație.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult