Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reziduuri din plastic şi corpuri de animale moarte, pe faleza Dunării. Ce au lăsat viiturile în urmă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Apele învolburate care se varsă în Dunăre au adus tone de reziduuri din plastic şi corpuri de animale moarte, care s-au strâns într-o adevărată banchiza de gunoaie în zona falezei din Galaţi.

 

Pompierii şi angajaţi ai Administraţiei locale au început să cureţe zona, dar operaţiunea este o muncă de Sisif.

Viiturile formate de ploile ce nu mai contenesc au distrus case, grajduri şi au înecat zeci de animale. Acum, cadavrele acestora se opresc în mormanele de resturi vegetale şi în insulele uriaşe de deşeuri plastice oprite pe faleza Dunării.

La Galaţi, debarcaderele şi pontoanele de la malul Dunării sunt înconjurate de crengi, PET-uri şi cadavre de animale. Oamenii care ajung în zona de promenadă sunt îngroziţi.

„Se simte un pic de miros aşa. Cadavre aduse de la inundaţii. Nu suntem conştienţi să păstrăm natura. E dezastru", spune un localnic.

Citește și
Momentul în care o navă este lovită de un alt vaport pe Dunăre
Momentul în care o navă cu turiști e lovită de un alt vapor pe Dunăre. S-a scufundat în 7 secunde

Pompierii au intervenit cu bărci pentru a scoate leșurile, iar angajaţii primăriei au dezinfectat zona în care acostează ambarcaţiunile de agrement.

În urma inundaţiilor, în judeţul Galaţi cele mai mari pagube s-au înregistrat în comunele Corod, Cavadinești şi Suceveni, unde au fost afectate peste 100 de case şi aproape 300 de hectare de teren arabil.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult