Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Revoltă la o şcoală din București, unde un elev de 7 ani își terorizează colegii, iar părinții nu pot face nimic

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este revoltă la o şcoală din Sectorul 1 al Capitalei. Mai mulţi părinţi au reclamat la poliţie faptul că un elev de 7 ani le terorizează copiii.

Potrivit acestora, cel în cauză îşi bruschează colegii, îi împinge pe scări, ori îi lovește cu ușa. Mai mult decât atât învăţătoarea ar fi mărturisit că nu îl mai poate controla şi ar vrea să renunţe la clasă.

Părinţii elevului vizat ar fi refuzat orice ajutor venit din partea comitetului de părinţi, iar conducerea școlii nu a luat până acum nicio măsură. Mămică: ”Am aflat anul acesta în octombrie când incidentele au fost mai violente. Că se tăvăleşte pe jos, a prins mâna cuiva la uşă în mod intenţionat, că îi dă cu capul de bancă. Asta se întâmplă”.

Reporter: A avut nevoie vreun copil de îngrijiri medicale?

Mămică: ”Da, au fost duşi la cabinetul şcolii”. Tătic: ”Şi poliţia a fost chemată, de mai multe ori când au avut loc violențe asupra altor copii în clasă. Acest copil are ieşiri violente. Aici problema pare a fi a părinţilor care nu doresc să-şi trateze copilul”. Aceşti oameni caută cu disperare o soluţie pentru că, spun ei, copiii lor sunt terorizaţi de un coleg de clasă. Potrivit legii respectivul nu poate fi exmatriculat şi nici mutat la o altă şcoală dacă părinţii săi nu sunt de acord. Avocaţii specializaţi în cazuri cu minori sunt de părere că este nevoie de intervenţia unui procuror atunci când situaţia nu se poate rezolva pe cale amiabilă. Mircea David, Avocat: ”Parchetul ar putea să dispună faţă de minor şi ulterior să propună către instanţă de judecată a unor măsuri de siguranţă. Acestea sunt prevăzute expres de codul penal. Ce ne interesează pe noi, sunt primele două, obligarea la tratament şi internarea medicală. Ele pot fi dispuse potrivit legislaţiei din România şi în lipsa aplicării unei pedepse”. Înainte să ceară măsuri de siguranţă procurorul trimite elevul agresor la o evaluare psihologică. Mihaela Stefanoiu- Psiholog: ”În urma evaluării, putem stabili dacă copilul are nevoie de un suport medicamentos pe care îl stabileşte un medic psihiatru şi combinat cu terapia de lungă sau scurtă durată”. 14 din cei 24 de părinţi care au copiii în clasa cu agresorul au mers vineri la Poliţie şi au cerut ca autorităţile să vizioneze imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din şcoală. Conducerea instituţiei de învăţământ nu a trimis niciun un punct de vedere până la această oră în timp ce părinții băiatului reclamat precizează că vor comenta cele întâmplate doar prin intermediul unui avocat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult