Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Restricții pentru avioanele mari pe aeroportul Băneasa. Localnicii se plâng de zgomotul provocat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Avioanele mari şi zgomotoase nu vor mai avea voie să aterizeze noaptea pe aeroportul Băneasa, ca să nu-i deranjeze pe cei care stau în zonă.

Pe de altă parte, doar o parte din aeroportul Băneasa se pregăteşte de o deschidere completă, dar abia peste doi ani.

Acum doar una din cele 3 părţi ale terminalului este funcțională, restul sunt în şantier şi doar bogăţii care zboară cu avioane personale aterizează aici. Pentru a nu deranja cu zgomotul lor locatarii din zonă, avioanele nu vor avea voie să aterizeze noaptea.

3 sferturi din unul dintre cele mai vechi aeroporturi din România sunt în şantier, astfel că poate primi foarte puţini pasageri. Doar aeronavele de mici dimensiuni, private, cum este şi un Hawker care costă şi 4 milioane de euro, pot ateriza.

De afară, aeroportul arată bine, dar ar trebui terminate şi lucrările din interior.

Citește și
avion
Momentul șocant în care un pilot aproape ratează aterizarea din cauza vântului puternic. VIDEO

Aeroportul a fost consolidat, iar câțiva piloni de beton au scos clădirea din clasa I de risc seismic. Acum este sigură, trebuie refăcut interiorul și cam atât. Instalațiile sunt sigilate şi îşi aşteaptă bagajele.

Autorităţile trebuie să convingă şi operatorii aerieni să vină pe Băneasa. Fiind lipit de oraş, avioanele au restricţii de aterizare. Între ora 22 şi 6 dimineaţa zborurile sunt interzise, din cauza zgomotului.

După renovare, aeroportul va putea procesa și 300 de pasageri pe oră, adică două avioane cel mult. Asta înseamnă că anual pe aici ar putea trece 1.8 milioane de oameni. Pentru comparație, în anii de glorie, aeroportul procesa peste două milioane de pasageri.

"Dacă totul merge bine, la sfârşitul anului viitor sau în 2020 va fi gata. Pista este în stare foarte bună. Nu vor fi probleme de operare", a explicat Valetin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Aeroporturi Bucureşti.

Pe aeroportul Băneasa au aterizat de-a lungul timpului staruri ca Beyonce, Madonna sau Shakira.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult