Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reprezentanții HORECA cer autorităților redeschiderea totală a restaurantelor și taxe zero pentru angajați

Your browser doesn't support HTML5 video.

Odată cu avansul vaccinării, ne apropiem de eliminarea restricţiilor şi de reluarea normală a activităţii în industria ospitalităţii.

Despre cât de pregătite sunt unităţile din domeniu, dar și ce propuneri de relaxare au înaintat autorităților reprezentanții din industrie, discutăm cu Radu Dumitrescu, administratorul unui lanţ de restaurante şi membru în Ascociaţia patronală HORA.

Care sunt propunerile pe care le-ați înaintat autorităților?  

Radu Dumitrescu: ”Cea mai importantă dintre propuneri este deschiderea a interioarelor restaurantelor, având în vedere că acum orice se poate vaccina doar cu buletinul și că nu mai este nevoie să stai la coadă sa îți faci programare pentru a fi vaccinat. Deja 35% din oamenii care trăiesc în București s-au vaccinat, iar 30% s-au imunizat natural, prin boală”.

”Ne dorim să deschidem interoarele restaurantelor în proporție de 100% cu distanțare social și respectarea măsurilor de dezinfecție. Nu mai putem continua așa și avem nevoie de o gura de oxigen”, a mai adăugat Radu Dumitrescu. 

S-au cerut și anumite beneficii fiscale pentru administratori  

Radu Dumitrescu: ”Da. Pentru că granturile pentru anul 2020, în care restaurantele au fost închise, întârzie să vină. Avem nevoie de un mic impuls pentru a putea să repunem piața pe picioare. Noi am mai propus 0 taxe pentru salariul minim, pentru angajații din HORECA între trei și cinci ani. Înțelegem că ajutorul financiar din partea statului este destul de dificil, dar considerăm că o tăiere de taxe pentru oamenii din HORECA nu este atât de dificil de implementat”.

Citește și
SMURD
Copil de o lună, decedat după infecția cu coronavirus. Care a fost diagnosticul
Care dintre propunerile înaintate autorităților credeți că vor fi acceptate?  

Radu Dumitrescu: ”Noi sperăm că toate. Cea mai importantă din punctul nostru de vedere este cea cu taxe 0 pentru angajați”.

Mai multe detalii în video atașat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult