Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Refugiații ucraineni au protestat împotriva lui Putin în mai multe orașe din țară. Mesajul transmis României

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sute de ucraineni refugiați la noi și-au dat întâlnire în mai multe orașe ca să marcheze doi ani de când rușii i-au bombardat și le-au distrus viețile. Cei aflați pe litoral au protestat în faţa Consulatului Rusiei din Constanța.  

Refugiații ucraineni și-au dat întâlnire în parcul din centrul Constanței, la monumentul Victoriei. Copii cu ursuleți de pluș în mână au venit alături de părinți în acest marș al durerii. Au cântat imnul Ucrainei în amintirea celor care și-au pierdut viața uciși de rușii care le-au invadat țara.

Nadia: „Eu sunt aici cu cei doi copii, dar toată familia mea e în Ucraina. Aici este o viață normală, calmă, copiii mei merg la grădiniță, la școală”.

Giulia: „Prima data am stat în Odesa, credeam că va fi mai în siguranță acolo, dar nu, nu a fost deloc bine, rachetele Rusiei zburau noaptea peste tot”.

La Constanța trăiesc peste 10.000 de ucraineni, una dintre cele mai mari comunități de refugiați de la noi.

Citește și
Șeful OMS
OMS: Reducerea fondurilor UNRWA va avea „consecințe catastrofale” pentru oamenii din Gaza

Konstantin, organizatorul mitingului: „Vrem să mulțumim României, pentru că România ne-a oferit o viață bună pentru copiii noștri, care pot merge aici la școală”.

După ce și-au strigat durerea, refugiații au organizat un flashmob, cu desene colorate în albastru și galben. La final, au protestat în faţa Consulatului rus.

Și la Timișoara, ucrainenii au organizat un protest prin care au condamnat războiului declanșat de Rusia care le-a distrus țara.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult