Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Refugiatele însărcinate primesc ajutor de la medicii români: ”Să vină, dacă au nevoie, la noi”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Stresul refugiului din Ucraina, oboseala și descurajarea și-au pus amprenta în special pe oamenii foarte vulnerabili: femeile gravide, copiii și bătrânii.

O tânără de 17 ani a pierdut sarcina, după ce a ajuns în ultimul moment la Spitalul din Galați, iar la Isaccea o altă femeie însărcinată în șapte luni a cerut de urgență sprijinul medicilor români.

La Maternitatea Buna Vestire din Galati au ajuns două femei gravide din Ucraina. Prima, în vârstaăde 17 ani, a pierdut, din păcate, sarcina de aproximativ nouă săptămâni.

Liliana Caraman, șef secție Obstetrică-Ginecologie: "Era o copilă de 17 ani care a plecat cu hainele de pe ea. Determinant a fost stresul, oboseala și vârsta."

A doua femeie, de 23 de ani, însărcinată în 20 de săptămâni, era îngrijorată că drumul din Ucraina și toate frământările și grijile i-ar fi afectat sarcina. Medicii sunt însă optimiști în cazul ei.

Citește și
harta
Atac cu rachete ruseşti asupra unei staţii de radiolocaţie de lângă Izmail, la 15 kilometri de România

Costinela Georgescu, manager Maternitatea Buna Vestire Galați: "Să vină, dacă au nevoie, la noi. Dacă pot fi decontate serviciile prin Casa de Asigurari de Sănătate e bine, dacă nu, tot vor fi primite."

La Isaccea, o femeie de 23 de ani din Maroc, însărcinată în șapte luni, care a trecut luni noapte frontiera cu bacul, a cerut asistență medical în vama românească. Acuza dureri mari și contracții.

Femeia a fost dusă la spital, iar după câteva investigații, medicii care au tratat-o au decis că poate fi lăsată să plece, Alături de soțul ei, femeia s-a cazat la un hotel din Tulcea.

La Spitalul Sf. Spiridon din Iași medicii tratează un cetățean ucrainean adus în stare gravă. Are 70 de ani și a fost luat cu ambulanța din hotelul unde a înnoptat. Povestește că a mers trei zile alături de familie, de la Kiev spre România.

Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD Iași: ”Status post-Covid, pacientul având o bronşită obstructivă cronică diagnosticată anterior.”

La Pediatrie, doi copii au fost aduși de părinți cu febră mare, după zeci de ore petrecute pe drum.

Tamara Roșu Solange, medic șef UPU Spitalul de Copii "Sf. Maria": ”Au ajuns doi pacienţi din Ucraina. Unul în vârstă de patru ani şi unul în vârstă de nouă luni, cu dureri de gât, febră, vărsături.”

Potrivit medicilor, refugiații ucraineni care ajung la Urgență vor fi tratați chiar dacă nu au asigurări medicale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult