Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reactorul 1 al Centralei Nucleare de la Cernavodă s-a deconectat din cauza unei avarii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Unitatea 1 a Centralei de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional, din cauza unei avarii apărute în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară, potrivit Nuclearelectrica

”Deconectarea automată a Unităţii 1 precum şi lucrările de remediere nu au impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător”, a arătat sursa citată.

”Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National în după-amiaza zilei de 8 august 2023 din cauza unei disfuncționalități în partea clasică a unității, fără impact pe partea nucleară. Specialiștii CNE Cernavodă investighează cauza care a condus la deconectarea automată a Unității 1 de la SEN”, a transmis operatorul centralei nucleare.

Deconectarea reactorului și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare

Potrivit acestuia, ”deconectarea automată a Unității 1 s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele unității funcționând și răspunzând conform proiectului în astfel de situații.

Citește și
centrala nucleara agerpres
SUA acordă României un împrumut de trei miliarde de dolari pentru construcția reactoarelor nucleare 3 și 4 de la Cernavodă

În perioada următoare se vor efectua lucrări de remediere în conformitate cu procedurile specifice ale CNE Cernavodă, aplicabile în aceste situații”.

Nuclearelectrica precizează că ”deconectarea automată a Unității 1 precum și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător”.

De asemenea, societatea de stat va reveni cu un anunț în momentul reconectării Unității 1 la Sistemul Energetic Național.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult