Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția nervoasă a unui român venit din China: „Păi de ce să port mască?”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un ansamblu folcloric din Mioveni și-a anulat turneul care presupunea și un concert în Beijing și în jurul prânzului au aterizat la Bucureşti.

Membrii formației au povestit ce au trăit în aceste zile în care au fost luate măsuri drastice. Vor fi examinaţi de specialişti din Capitală, dar deocamdată nu sunt semne îngrijorătoare.

Membri ansamblului folcloric din Mioveni „Plai de dor” au aterizat pe Aeroportul Otopeni la ora 11.20. Aceştia veneau din China, din Beijing, cu escală la Doha. Sunt 25 de persoane care au fost întâmpinate de reprezentanţii aeroportului, dar şi de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi ai Institutului de Sănătate Publică. La aterizare le-a fost luată temperatura dar şi datele de contact.

Vestea bună este că niciunul dintre ei nu prezintă simptome asociate coroanvirusului. Însă li s-a cerut să stea acasă, izolaţi, cel puţin 15 zile. Cei 25 de membri ai ansamblului vor fi obligaţi să anunţe reprezentanții autorităților din Mioveni în situaţia în care vor avea temperatură sau febră.

Sunt 5 adulţi şi 20 de adolescenţi, care au fost lăsaţi să treacă prin fluxul pricnipal al aeroportului. La ieşire, foarte puţini dintre ei purtau măşti și, mai mult decât atât, nu ştiau că ar trebui să stea izolaţi, acasă şi susţineau că sunt complet sănătoşi.

Ansamblul folcloric a ajuns în China pe 23 ianuarie. Cei 20 de tineri, cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani urmau să participe la un festival, care urma să aibă loc pe 25 ianuarie, dar care a fost anulat. Aceastia au stat mai mult în hotel şi li s-a recomandat să nu intre în contact cu populaţia din Beijing.

Tânără: Suntem foarte bine, nu avem absolut niciun simptom.

Bărbat: Am completat nişte chestionare în care spunem fiecare unde stăm, cine suntem şi cu menţiunea că dacă sunt probleme, să sunăm la 112. Reporter: Ce analize vi s-au făcut? Bărbat: O scanare pentru temperatură, atâta. Autorităţile chineze s-au hotărât să intrerupă orice situaţie de grupuri. Am stat mai mult în hotel. Pe stradă erau foarte puţine persoane şi majoritatea purtau măşti. Personalul hotelului purta măşti.

Bărbat: Nu suntem în nicio carantină, suntem sănătoşi. Reporter: De ce nu purtaţi mască? Bărbat: Păi de ce să port mască? Nu sunt în nicio carantină. Dacă doctorul a vorbit cu doctorul, nu e nicio carantină.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult