Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rămășițele balonului chinezesc pe care americanii l-au doborât, recuperate din Atlantic de pușcașii marini | GALERIE FOTO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Marina SUA a publicat fotografii cu rămășițele balonului de supraveghere chinez, suspectat că este un instrument de spionaj.

UPDATE ora 20:15 Comandamentul Forțelor Flotei SUA a postat mai multe fotografii pe pagina sa de Facebook care arată resturile balonului, transportat într-o barcă, scrie BBC.

În postare se menționează faptul că marinarii care au recuperat resturile, duminică, făceau parte din echipa de specialiști în explozivi a Marinei.

Dispozitivul va fi acum examinat pentru a vedea dacă a fost într-adevăr un echipament de spionaj.

Știre inițială Pușcașii marini plecați în largul Atlanticului cu trei șalupe au recuperat o parte dintre rămășițele balonului chinezesc pe care americanii l-au doborât, considerându-l instrument de spionaj.

Citește și
Balon
Balon doborât: Relaţiile dintre SUA şi China ''afectate serios şi deteriorate'', afirmă Beijingul

Aparatura și înregistrările vor fi analizate minuțios pentru clarificarea obiectivelor atribuite balonului.

Beijingul insistă că era de natură civilă și că a deviat de la traiectorie. Pe de altă parte, chiar chinezii recunosc că și al doilea balon, detectat pe cerul statelor Columbia și Costa Rica, este tot al lor.

Această coincidență face tot mai neplauzibilă versiunea oficială a Chinei. Ca să nu mai pomenim faptul că balonul s-a rătăcit tocmai deasupra unor obiective militare sensibile ale Statelor Unite.

Din cauza acestui incident, șeful diplomației americane și-a anulat în ultima clipă o vizită în China.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult