Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rafila vrea să aducă cât mai repede în România pastila antiCovid produsă de Pfizer, autorizată în SUA

La mai puțin de 24 de ore de la aprobarea tratamentului antiCovid Paxlovid în SUA, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, face demersuri să aducă cât mai rapid noul antiviral în România, anunță ministerul.

"În vederea pregătirilor pentru valul 5 al pandemiei, ministrul Sănătății a avut astăzi (joi - n.red) o întâlnire cu reprezentanții companiei Pfizer pentru a identifica soluții în vederea asigurării cât mai rapide a tratamentului pentru pacienții români", a transmis Ministerul Sănătății într-un comunicat. 

Paxlovid este un antiviral cu administrare orală, aflat în procedură de autorizare la Agenția Europeană a Medicamentului. Tratamentul este recomandat pacienților care au un risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii.

Studiile arată că reduce riscul de spitalizare și de deces cu aproape 90% dacă este administrat în primele zile de boală.

"Vaccinarea rămâne principala modalitate prin care putem limita pandemia, alături de alte măsuri de sănătate publică, asigurarea testării și a tratamentului în ambulator", a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Citește și
pfizer
Pastila Pfizer antiCovid a fost aprobată în America

Amintim că, miercuri, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din America a autorizat folosirea pastilei antiCovid dezvoltată de Pfizer.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult