Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rafila, despre decesul copilului de trei ani: Nu a murit de gripă, din informațiile pe care le avem

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că informaţiile preliminare pe care le-a primit cu privire la cauzele decesului copilului de trei ani din Braşov arată că nu gripa este cauza morţii micuţului.

UPDATE ŞTIRE: În știrea inițială preluată de la News.ro a apărut informația eronată că băiatul de trei ani a fost internat la Spitalul ”Sfântul Constantin” din Brașov. Agenția de știri a corectat ulterior știrea, precizând că acesta a fost internat la Spitalul de Pediatrie.

 

„Din informaţiile preliminare pe care le avem noi nu este vorba de un deces datorat gripei, dar o să avem confirmarea probabil la începutul săptămânii viitoare”, a afirmat Alexandru Rafila sâmbătă seară, la B1 TV, potrivit News.ro.

Ministrul a precizat că în urma examenului medico-legal se va şti cu siguranţă care a fost cauza decesului copilului de nici trei ani survenit săptămâna aceasta la unitatea sanitară din Braşov.

Copilul a ajuns la spitalul de Pediatrie din Brașov pe 2 ianuarie. Era în stare gravă. Două zile mai târziu s-a stins. Surse medicale au declarat pentru Știrile PRO TV că testul rapid de gripă a ieșit pozitiv, însă ar fi avut și o infecție bacteriană în sânge. Doar necropsia va arata cauza exactă a decesului.

Deocamdată este deschisă o anchetă penală, după ce părinții au făcut o plângere la poliție.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult