Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Radio Europa Liberă va avea din nou emisiuni pentru România, ca în perioada comunistă

Radio Europa Liberă va avea din nou un serviciu de ştiri pentru ţara noastră, a anunţat miercuri seară preşedintele companiei, finanţată de Congresul SUA.

Radio Europa Liberă/Radio Libertatea vor lansa noi servicii de știri în România, dar şi în Bulgaria, având ca scop „să promoveze valorile și instituțiile democratice și să suțină dezbaterile în ambele țări despre locul lor în NATO, în Uniunea Europeană și în celelalte organizații occidentale”, potrivit preşedintelui comapniei, Thomas Kent, citat în comunicatul oficial. Emisiunile vor începe în decembrie 2018.

„Oficiali guvernamentali, reprezentanți ai societății civile și ziariști din ambele state și-au exprimat îngrijorarea asupra faptului dezinformarea, corupția și dezbinarea societăţii subminează sistemele politice” din cele 2 ţări, a mai afirmat Kent.

Radio Europa Liberă este o companie independentă, finanţată prin granturi ale Congresului SUA. Emisiunile în limba română au fost oprite în 2008, după ce în perioada comunistă au fost principala sursă independentă de informaţii a românilor.  În 2017, postul a fost interzis în Rusia, fiind declarat "agent străin".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult