Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bloc de 10 etaje pe zonă verde, în parc. Consiliul General a votat o ”crimă”, în Capitală

Your browser doesn't support HTML5 video.

Copiii din zona parcului Brâncuşi din Sectorul 3 al Capitalei au ieşit cu mic, cu mare, să-şi apere zona verde sau, mai bine zis, ce a mai rămas din ea.

Protestul lor impresionant ar trebui să mişte şi inimile celor ce pot decide, în viitorul apropiat, soarta locurilor de joacă distruse în urma procesului de retrocedare a zonei verzi. Se va construi aici un bloc cu 10 etaje.

Băiețel: „Îmi lipseşte terenul locul de fotbal, nu e bine să taie copacii, e o pierdere mare pentru Sectorul 3, nu mai avem oxigen în toată România!"

Băiețel: „Când am văzut că e distrus, m-am supărat foarte tare."

Acești copii sunt supărați că în prag de sărbători, autorităţile le-au distrus locurile de joacă din parc. Pe pagina lui de Facebook, primarul Robert Negoiță susţine că a fost forţat să scoată mobilierul, leagănele, toboganele şi terenul sintetic ca să nu plătească daune către proprietarul parcului.

Citește și
Schelete
”Parcul Morților”. Descoperire macabră sub un loc de joacă din Polonia

Femeie: „Să nu îndrăznească să scoată şi pomii. Să se gândească la toţi copiii din cartier şi la persoanele de vârsta a 3-a. E imposibil ca primăria să nu gasescă bani să revendice acest parc."

În urmă cu mai mulţi ani, zona verde a fost retrocedată, iar Consiliul General al Municipiului Bucureşti a hotărât recent că în parc se poate construi un bloc de 10 etaje.

Cristian Constandache: „Două voturi au lipsit ca să zădărnicească această crimă. E o crimă la viitorul copiilor noştri şi a noastră. Cum să construieşti p+10 în mijlocul parcului? Ei doar mimează atitudinea, cum şi în Parlament mimează politica.”

Nicusor Dan, deputat independent: „Ce nu e corect din partea primăriei e că NU a demarat procesul de expropriere ca să păstreze acest teren pentru oameni. Pentru că e evident o utilitate publică să păstrezi un parc pentru oameni între blocuri, la o grilă notarială cu un preţ echitabil pentru toată lumea."

Doar că diferenţa, spun specialiştii, ar fi de 7 ori mai mică între suma cu care proprietarul ar putea fi despăgubit şi profitul scos dacă ar construi un bloc cu 10 etaje.

Tot ce îi mai trebuie în acest sens sunt un aviz de defrişare de la Primăria Generală şi o autorizaţie de construire de la Primăria Sectorului 3. Oamenii au semnat duminică o petiţie prin care cer primarilor să nu dea niciodată aceste avize iar parcul să fie refăcut.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult