Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Procurorul care i-a oprit pe polițiști să intre în casa lui Dincă se întoarce la muncă

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a stabilit, miercuri, că procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care i-a oprit pe poliţişti să intre în locuinţa lui Gheorghe Dincă, în cazul Caracal, îşi poate relua activitatea.

Potrivit unor surse, procurorii din CSM au ridicat măsura suspendării acestuia din funcţia deţinută la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.

Pe 1 august, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a decis suspendarea din funcţie a procurorului Cristian Ovidiu Popescu, apreciind că procedura disciplinară desfăşurată la acel moment faţă de magistrat "este de natură să aducă atingere prestigiului justiţiei".

Inspecţia Judiciară l-a cercetat pe procurorul Popescu pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă.

"În motivarea începerii cercetării disciplinare s-a reţinut că procurorul de caz, sesizat cu infracţiunea de lipsire de libertate a unei minore şi având, ca atare, obligaţia de a lua toate măsurile pentru încetarea acestei stări, nu a consimţit la pătrunderea, anterior orei 6,00 a zilei de 26 iulie 2019, în imobilul suspectului unde se presupunea că se află victima, ignorând prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constituţia României, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal", anunţa Inspecţia Judiciară.

Citește și
Luiza Melencu
Complicele lui Gheorghe Dincă, arestat preventiv. Cei doi ar fi violat-o pe Luiza Melencu

În luna septembrie, Cristian Ovidiu Popescu a fost pus sub acuzare de Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie pentru abuz în serviciu, pentru că ar fi încălcat mai multe dispoziţii din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, dar şi articole din Constituţie şi din Codul de procedură penală.

Procurorul este acuzat că ar fi respins propunerea poliţiştilor de a pătrunde în domiciliul lui Gheorghe Dincă, inculpat pentru uciderea a două tinere în Caracal, dispunând efectuarea percheziţiei domiciliare începând cu ora 6,00 a zilei de 26 iulie, deşi obţinuse mandat de percheziţie la ora 3,04.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult