Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Priveliște spectaculoasă la malul Mării Negre. Sute de meduze albastre au împânzit apele

Your browser doesn't support HTML5 video.

Imagini spectaculoase au fost surprinse la malul mării, unde - de câteva zile - şi-au făcut apariţia sute de meduze albastre.

 

Au fost aduse la țărm de furtunile puternice din ultima perioadă și au colorat apa în azuriu. 

Biologii spun că nu sunt periculoase, dar recomandă să nu le atingem pentru că pot provoca mici urzicături. 

Meduzele albastre sunt spectaculoase. Clopotul are un diametru de 20-30 de centimetri, iar când sunt multe exemplare la un loc peisajul este fascinant. Sub apă parcă dansează. La suprafaţa dau mării o culoare aparte. 

Meduzele albastre au fost aduse la țărm din largul mării negre de furtunile puternice din ultima perioadă. De asemenea, fenomenul a fost amplificat și de temperaturile ridicate de aici de la țărm dar și de microorganismele mânate de curenți.

Cel mai mare covor format de meduzele albastre este la Eforie nord. 

Adrian Bâlbă, biolog: „E o meduză de apă caldă, o meduză care trăiește doar un an. Sunt meduze care au pătruns de câteva decenii în Marea Neagră. Vin din Mediterană și au rolul lor filtrator și de a îmbogăți vieta mării negre.” 

Adrian Teacă, biolog: „Cupola este inofensivă dar dacă atingem brațele sau dacă ea atinge zone sensibile ale corpului, ochii, fața, buzele într-adevăr se simte o usturime foarte puternică. Unul dintre beneficiile importante pentru industria farmaceutică și pentru om ar fi extragerea colagenului din aceste meduze.” 

Aşadar, recomandat este să admirăm diafanele vietăţi de la distanţă. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult