Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prince Gyasi, primul fotograf de culoare al calendarului Pirelli 2024. Ce temă a ales tânărul din Ghana

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sfârșitul anului a adus și lansarea calendarului Pirelli, care a a avut loc anul acesta, la Londra.

Predarea ștafetei pentru 2024 i-a revenit unui tânăr fotograf, în vârstă de 28 de ani. Tema aleasă de artist se intitulează „Timeless” și este, spune acesta, un manifest dedicat celor care reușesc să traverseze bariera timpului. Andreea Esca a stat de vorbă cu el, dar și cu vedetele pe care le-a folosit ca modele.

Andreea Esca: Fotografiile renumitului calendar pentru 2024 au fost realizate pentru prima dată de un artist de culoare, un tânăr din Ghana, care și-a început cariera la numai 16 ani, cu ajutorul unui telefon mobil. Acum, toate operele sale sunt în colecții importante și colaborează cu branduri internaționale renumite.

„Timeless” este tema aleasă de el, un manifest dedicat acelora care traversează bariera timpului, iar ceea ce crede tânărul fotograf că poate face pe cineva nemuritor este, printre altele, perseverența.

Cu părinți cântăreți de gospel și un bunic muzician, tânărul Prince Gyasi studiază arta, de la pictură și desen, la grafică pe calculator, creând încet o punte între fotografie și pictură.

Citește și
pirelli
Emma Watson şi Claire Foy o interpretează pe Julieta pentru calendarul Pirelli 2020

Un element interesant este că simte că trebuie să asocieze cuvintele și culorile.

Prince Gyasi, fotograf: „Portocaliu. Pentru că viitorul are multe lucruri la care nu te poți aștepta. Asta este ceea ce văd. Portocaliu”.

Actrița Angela Bassett, una dintre modelele din calendar are un mesaj special.

Angela Bassett: „Cred că acest calendar amplifică și sprijină ideea de excelență neagră. Cred că mesajul adevărat este că poți fi excelent prin ceea ce ești și prin orice faci”.

Poeta americană, Amanda Gorman, o tânăra activistă care a recitat „The Hill We Climb” la inaugurarea președintelui Joe Biden, și a cărei muncă se concentrează pe probleme de opresiune, feminism sau rasă, a fost de asemenea onorată să pozeze.

Amanda Gorman: „Nu-l întâlnisem pe Price Gyasi înainte. Dar l-am urmărit, echipa mea i-a urmărit arta sa. Și când am auzit numele său, instant toată lumea din jurul meu a știut că o să fie ceva grozav”.

Și ca să nu uite că toată cariera sa a plecat de la un smartphone, l-am rugat pe fotograful „The Cal 2024” să facă un selfie, de artist vizual acum, consacrat și extrem de apreciat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult