Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primul weekend de schi din acest sezon i-a găsit pe turiști pregătiți și dornici de distracție. „Outfitul este pentru schi”

Your browser doesn't support HTML5 video.

În sfârșit avem primul weekend de schi din acest sezon, în munții Bucegi. La cota 2000 din Sinaia a fost o vreme superbă, cu soare, strat gros de zăpada și o mare de nori așternută în vale.

Nerăbdători să se bucure de cele 11 pârtii amenajate impecabil, schiorii au pornit dis-de-dimineață, dar chiar și așa, n-au putut evita aglomerația din parcări și cozile de la instalațiile de transport pe cablu.

Nici nu porniseră instalațiile de transport pe cablu, când parcările erau deja pline în Sinaia. Mașinile turiștilor s-au înșirat pe kilometri întregi pe marginea străzilor care duc spre gondolă. Oamenii au fost, însă răbdători, pentru că știau că sus îi așteaptă raiul.

Turist: „Zăpada este incredibil de bună, părtia nu este aglomerată. Vremea e superbă”.

Turiste: „Am venit să ne distrăm puțin. Alergăm, și o bulgăreala. Am venit de joi, mâine plecăm acasă”. Primele fotografii cu pârtia imaculată au fost obligatorii pentru cei ajunși la cota 2000.

Citește și
iarna zapada partie
Vremea rea a cuprins toată țara. Zonele din România în care a nins abundent

Turist: „La fiecare început de sezon facem o poză și apoi un selfie. E mai mult decât perfect”. O turistă din Constanța și-a comandat o ținută specială pentru prima ieșire pe pârtie.

Turistă: „Tot outfitul este pentru schi, mai puțin vesta, și, oricum, aici e foarte cald, puteam să fi venit și fără, iar pălăria e una simplă, doar așa, pentru outfit”.

Pârtia de începători s-a animat și ea de turiști, dornici să deprindă cât mai repede tehnica și să profite apoi de toată Valea Dorului. O lecție de schi costă între 200 și 250 de lei, dar e nevoie de minimum cinci pentru a putea coborî în siguranță pe o partie de dificultate medie. Turiști: „E puțin intimidant pentru că nu mă așteptam să prind atâta viteză. / Eu n-am prins viteză, ne mai dăm aici un weekend, apoi o să încercăm ceva mai tare”. Maria Floricică, administratorul domeniului schiabil de la Sinaia: „Avem aproape 15 km de pârtie, zăpadă bunicică, am mai avea nevoie, sperăm că precipitațiile anunțate la sfârșitul săptămânii viitoare să fie sub formă de zăpada, ca să îngroșăm stratul care e la limită”. La Sinaia, skipass-ul pentru o zi costă 230 de lei în weekend și 210 lei în timpul săptămânii. Acesta este valabil pe toate instalațiile de transport pe cablu de pe platoul Bucegilor. Turiștii pot evita cozile dacă achită online și ridică apoi tichetul de la automatele speciale instalate la gondolă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult