Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primul record la jocul de șah subacvatic, cu patru ore petrecute în faţa tablei. Cu asta se mândresc șase alpiniști

Your browser doesn't support HTML5 video.

Eveniment inedit la Complexul de agrement acvatic Water Park din Craiova.  

Membri unui club montan din județul Gorj au încercat, și au reușit să doboare două recorduri naționale de stat sub apă. Au înregistrat și primul record la jocul de șah subacvatic, cu patru ore petrecute în faţa tablei.

Alexandra Anamaria: „Cred că o să fie puţin dificilă, pentru că sunt antrenată destul de bine, dar patru ore este destul de mult. Vom încerca să stăm patru ore, dacă se întâmplă ceva, logic o să ieşim, dar sperăm să stăm mai mult de patru ore”.

La provocare au participat șase alpiniști licențiați și în scufundări, membri ai Clubului Montan „White Wolf” din Baia de Fier. La ora zece, au coborât pe fundul unuia dintre bazinele complexului de agrement, unde au rezistat patru ore, ca să doboare precedentul record național de scufundare în grup.

Ca să treacă timpul mai repede, au jucat șah şi cărți.

Citește și
ghețar elveția
Cadavrul unui alpinist care ar fi murit cu decenii în urmă a fost descoperit pe gheţarul Stockji din Elveţia

Robert Firu: „O să încercăm azi să stabilim un record de timp petrecut sub apă, cu echipament specific de scuba. Biofizic da, un pic grea, este o provocare, ne-o asumăm, încercăm să facem cât putem mai bine”.

Cei șase n-au avut deloc o misiune uşoară. Au avut probleme mai ales cu hidratarea deoarece, sub apă, corpul se deshidratează foarte repede.

Chiriac Gabriel, preşedintele unui club montan: „A fost destul de greu, am avut noroc că temperatura apei ne-a permis să rezistăm atâta timp”.

După cele patru ore, unul dintre cei șase alpiniști a mai rămas în apă, pentru a stabili şi un record individual.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult