Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primul muzeu de artă new media din România, deschis în catacombele din Braşov

Your browser doesn't support HTML5 video.

La Brașov, a fost amenajat primul muzeu de artă new media din țară, în zona numită "după ziduri".

În fostele adăposturi anti-aeriene săpate în stâncă, vizitatorii sunt întâmpinați de 14 instalații de sunet și lumină, montate de artiști români și străini.

Întunericul este esențial în crearea senzațiilor - astfel că turiștii sunt sfătuiți să nu folosească blițul atunci când fotografiază sau filmează.

Cufundate în întunericul catacombelor săpate în stâncă, lucrările noului "Brașov Underground Museum" creează iluzii și reflexii inedite. Artiștii au folosit oglinzi, lumini ultraviolete, led-uri, ecrane, difuzoare și alte tehnologii moderne. Fotografiatul este permis, dar fără a folosi blitzul.

Răzvan Pașcu organizator: "BUM înseamnă primul muzeu de arte new media din România. Unele dintre lucrări sunt interactive, altele sunt doar de privit".

Citește și
„Django” se filmează în Brașov, după un scenariu original. Peisajele din Racoș sunt asemănătoare Marelui Canion
„Django” se filmează în Brașov, după un scenariu original. Peisajele din Racoș sunt asemănătoare Marelui Canion

Vizitator: "Prima mare reușită pentru mișcarea artelor contemporane în Brașov în spațiul public".

Galeriile în care a fost instalat muzeul au fost, pe vremuri, depozite de muniție și adăposturi anti-aeriene. Însă în ultima jumătate de secol, locul devenise insalubru și chiar periculos pentru turiștii care se plimbau pe aleea de dincolo de zidurile medievale.

Flavia Boghiu viceprimar: "Este o experiență inedita, pe lângă locul în sine care este deosebit, toate instalațiile sunt așa fel potrivite încât iți creează o stare pe care nu o mai găsești în niciun loc din Brașov".

Vizitator: "Este pentru tot turistul. Pentru că fiecare își ia ce simte".

Reporter: "Cu ce emoție ați plecat?".

Vizitator: "Am băgat-o în incubator și aștept să fermenteze".

Expoziția vă fi deschisa toată vara, de marți până duminică. Prețul unui bilet este de 20 de lei, dar elevii, studenții și pensionarii au 50% reducere. Pentru copiii până la 7 ani, intrarea este gratuită.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult