Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primul autotest românesc pentru COVID-19 a fost aprobat. Are o precizie de 98%

Primul autotest românesc pentru COVID-19 a primit avizul Agenției Naționale a Medicamentului. Poate fi făcut de orice persoană, fără pregătire medicală, arată producătorul.

 

„DDS Diagnostic este, de astăzi, oficial, prima companie din România care produce şi comercializează teste rapide pentru diagnosticarea Covid-19 certificate de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România pentru Autotestare - utilizare personală. Primele Autoteste Antigen din România pentru diagnosticul SARS-CoV-2 sunt neinvazive, se pot face în orice moment al zile, fără supraveghere medicală şi au o acurateţe foarte mare", precizează producătorul într-un comunicat preluat de Agerpres.

„Cel mai mare avantaj este faptul că, prin acest produs, testarea nu mai este condiţionată de prezenţa personalului medical autorizat, ceea ce permite evaluarea simplă, eficientă şi la scară largă a infecţiilor cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor, a personalului HoReCa, şi a celorlalte categorii socio-profesionale blocate de mai bine de un an din cauza pandemiei", a declarat Dana Stan, fondatorul şi liderul echipei de cercetare DDS Diagnostic.

Producătorul susține că autotestul permite utilizarea personală/autorecoltarea fără niciun fel de risc, fără supraveghere medicală, este complet neinvaziv și are o precizie de peste 98%.

Citește și
Teste pentru anticorpi COVID-19. Ce semnifică și de ce rezultatele pot fi diferite?
Teste pentru anticorpi COVID-19. Ce semnifică și de ce rezultatele pot fi diferite?

În plus, proba se poate recolta în orice moment al zilei, fără o pregătire prealabilă a persoanei care se testează iar proba nazală este cea mai relevantă pentru SARS CoV-2, având în vedere că este un virus al căilor respiratorii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult