Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primii km de Drum Expres din România vor fi inaugurați joi. VIDEO

Primii kilometri de drum expres din România vor fi inaugurați joi. Este vorba despre primii 18,5 km din Drumul Expres Craiova – Pitești, respectiv Lot 1 km 17+700 - km 36+200 din Tronsonul 2.

“După deschiderea circulației rutiere, accesul pe acest lot se va face astfel: -pe relația Craiova-Pitești, accesul se face din DN65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș -pe relația Pitești-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN65, spre localitatea Piatra Olt”, a transmis pe Facebook secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu.

El a precizat că “în scurt timp vom da în trafic și Lotul 2 al Tronsonului 2”, fără a preciza, însă, cât va dura. Secretarul de stat a precizat că Tronsonul 2 are o lungime de 39,85 km, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final Municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare.

"Drumul Expres Craiova - Pitești este împărțit în 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. Vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje", a mai scris Irinel Ionel Scrioșteanu.

Nicolae Ciucă: Astăzi, se deschide centura de ocolire a municipiului Balş

”Astăzi (joi - n.red.), se deschide centura de ocolire a municipiului Balş, avem garanţiile, domnule ministur, şi de la contructor. Este un demers care a început cu aproximativ trei ani în urmă şi iată că reuşim să deschidem astăzi prima porţiune de drum expres din România, care va asigura cu certitudine evitarea acestei aştepări şi pierderea timpului în trafic, în localitatea Balş”, a spus şeful Executivului.

Ciucă a mai spus că speră ca românii să se poată bucura de timpul câştigat în trafic, notează News.ro.

Premierul a mai spus că este o veste bună pentru cei care circulă pe itinerariul: Bucureşti-Piteşti-Craiova-Severin-Timişoara.

”Ştim că la mijlocul distanţei, în localitatea Balş, de fiecare dată traficul se aglomera şi pe câţiva kilometri se petreceau şi mai mult de un ceas”, a mai afirmat şeful Executivului.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult