Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primele blindate de luptă franceze pentru întărirea Grupului de Luptă NATO ajung la Cincu, în Brașov

Your browser doesn't support HTML5 video.

Primele blindate de luptă ale infanteriei franceze au intrat duminică seară în România, prin Vama Nădlac.  

Convoiul sporește prezența armatei franceze în Grupul de Luptă NATO, care se află la noi pentru apărarea flancului de sud-est al alianței. Cele 34 de camioane vor ajunge în etape, la baza militară de la Cincu, în județul Brașov, pentru a nu încurca traficul.

Primul transport a intrat în țară aproape de miezul nopții. Este vorba despre 15 camioane care transportau containere încărcate cu logistică. În mai puțin de o oră au ajuns și blindatele cu tehnică militară de infanterie.

Col. Alexandre de Féligonde, Comandantul Multinațional de Divizie Sud-Est: ”Acest batalion este nou, consolidat, datorită a 12 vehicule grele ca acesta și datorită tancurilor pe care le voi comanda în următoarele zile”.

Convoiul a rămas peste noapte la Nădlac și abia dimineață au pornit spre Brașov. Francezii merg în grupuri de câte 4-5, ca să nu încurce traficul. Spre seară vor ajunge la Cincu.

Citește și
Simulare a unui război nuclear între NATO și Rusia
Simularea unui război nuclear între NATO și Rusia arată că vor fi „peste 90 de milioane de morți și de răniți în primele ore”
Un escadron de tancuri franceze va ajunge în țară în noiembrie

Colonel Tiberiu Cojocaru, locțiitor pentru sprijin al șefului de stat major: ”La momentul acesta sunt luate măsurile necesare pentru dislocarea echipamentelor militare care sunt agabaritice, în conformitatea cu legislația națională. Din punctul noatru de vedere nu sunt implicate niciun fel de probleme la momentul acesta, vor putea ajunge în condiții de siguranță în centrul de instruire”.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a ordonat dislocarea în România și a unui escadron de tancuri Leclerc. Ele ar urma să ajungă în țară luna viitoare, pe calea ferată.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult