Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un primar din Gorj s-a trezit că angajaţii au salarii peste maximul legal. "Am primit cât ni s-a dat"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Angajații unei primării din Gorj s-au trezit cu salariile tăiate cu o treime după ce, în ultimii doi ani, fostul primar le-a majorat la un nivel de invidiat, după bunul plac.

Curtea de Conturi a dispus recuperarea banilor, care ar fi fost plătiți ilegal. De aceea, noul primar a dispus ca fiecărui angajat să i se rețină o treime din salariu, până la stingerea datoriilor.

În ultimii ani, primăria din comuna Stăneşti nu a avut un secretar, aşa că angajaţii, cu acceptul primarului, şi-au mărit salariile cum au dorit. Au depăşit însă plafonul maxim prevăzut de lege, care prevede că nimeni nu trebuie să câştige mai mult decât viceprimarul.

Vasile Ionaşcu, angajat Primăria Stănești: „Fostul primar aşa a interpretat legea, salariul a fost puţin mai mare, acum ne reţin din salariul pe care îl aveam de luat. Salariile nu le-am făcut noi, atât am primit cât ni s-a dat.”

Contabila instituţiei are de returnat aproape 100.000 de lei. Pentru a rămâne cu banii, ea a contestat deja în instanţă decizia de reţinere a sumei.

Citește și
Primarul orașului Bocșa, Emanuel Dănilă, a demisionat
Primarul orașului Bocșa, Emanuel Dănilă, a demisionat

Contabilă: „Vom vedea ce zice instanţă, nu e problema nimănui Reporter: Contestaţi în instanţă? Contabilă: „Domnul primar îşi spune punctul de vedere al instituţiei, eu mi-l păstrez pentru mine”

Constantin Bicheru, primar Stăneşti: „Am emis dispoziţii pentru recuperarea sumelor de la toţi angajaţii care au încasat ilegal aceşti bani.” În total, primarul are de recuperat circa 200.000 de lei de la subordonaţii săi.

Părerile localnicilor sunt împărțite: „Cum toţi plătim lună de lună mi se pare anormal să ne facem salariile”

„La parlamentari să tăiaţi salariile nu aici, la aia cu miliarde! - La ţară sunt mici salariile? - Convenabile” Angajaţii vizaţi de aceste decizii s-au adresat instanţelor de judecată cu mai multe procese, la finalul cărora speră să nu mai fie nevoiţi să dea banii înapoi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult