Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primarul din Mioveni restituise 10.000 de euro dintr-o mită pentru o angajare într-un spital. Ion Georgescu neagă acuzațiile

Your browser doesn't support HTML5 video.

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a fost reținut 24 de ore după ce a fost prins în flagrant de procurorii DNA, care au înregistrat și o premieră.

Edilul a fost surprins nu când lua mită, ci în momentul restituirii ei. Este vorba despre 10.000 de euro, o parte din pretinsa șpagă de 30.000 de euro, ce ar fi fost primită în decembrie 2022. Edilul social-democrat ar fi promis în schimbul banilor, susțin surse apropiate de anchetă, că o va angaja la Spitalul din Mioveni, pe un post de chirurg, pe fiica celui care i-ar fi dat șpaga.

Primarul, susțin aceleași surse, nu și-ar fi respectat promisiunea și i s-ar fi cerut banii înapoi. Procurorii anticoruptie au intrat însă pe fir și au organizat flagrantul. Au urmat perchezitii - atât la birou, cât și acasă.

Joi va fi dus în fața instanței cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Într-o ședință extraordinară, organizația PSD Argeș a decis, la câteva ore după flagrant, excluderea sa din partid. Ingrid Alexandrescu, avocat: „Domnul primar neagă și cu siguranță nu cred că s-a întâmplat așa. Urmează ca justiția să stabilească probele administrate în cauză. Astăzi l-a chemat să-i restituie suma de 10 mii de euro denunțătorului pe care o luase cu titlu de împrumut în toamna anului trecut.”

Citește și
DNA
Percheziție DNA la primarul din Mioveni. Surse: A fost prins în flagrant când ar fi restituit 10.000 de euro dintr-o mită

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult