Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primăria Suceava cumpără echipamente şi materiale pentru a le dona Primăriei Cernăuţi

Municipiul Suceava va cumpăra echipamente şi diverse dotări în valoare de 500.000 de lei, pentru a le dona oraşului Cernăuţi cu care este înfrăţit de mai mulţi ani, a anunţat, vineri, primarul Ion Lungu.

El a spus că municipiul Suceava este alături de poporul ucrainean şi, în mod special, de cei din regiunea Cernăuţi în momentele tragice prin care trec.

"În aceste momente grele prin care trec, municipiul Suceava este alături de poporul ucrainean şi în mod special alături de oraşul Cernăuţi, cu care suntem înfrăţiţi", a transmis Lungu.

El a precizat că este în contact cu primarul oraşului Cernăuţi, Roman Klichuk, iar în cursul zilei de vineri a primit o solicitare scrisă din partea acestuia prin care se solicită un ajutor umanitar şi logistic.

Este vorba despre generatoare diesel de diferite puteri (5 kW,45 kW, 100 kW, 120 kW, 160 kW), generatoare încălzire autonomă, rezervoare de apă cu volum de 7 - 7,5 m3 şi de 3 - 5 m3, truse de prim ajutor, saltele, saci de dormit şi corturi de campanie.

Citește și
copil politie
Acțiune specială pentru polițiștii din Suceava. Au intervenit cu tort și șampanie la ziua de naștere a unui băiețel

"Voi convoca o şedinţă de îndată prin care vom repartiza suma de 500.000 lei de la fondul de rezervă. Vom achiziţiona prin achiziţie publică deschisă de pe piaţa românească o parte din produsele solicitate şi le vom trimite la Cernăuţi prin donaţie", a spus Lungu.

Pe de altă parte, el a spus că municipalitatea este contactată de cetăţeni din municipiul Suceava care vor să acorde ajutoare umanitare, inclusiv punerea la dispoziţie a unor spaţii de cazare şi, pentru a veni în întâmpinarea acestora, începând de sâmbătă la Cabinetul primarului va fi deschisă o linie telefonică directă la care se vor centraliza aceste solicitări, la numărul 0230/210.678, zilnic între orele 08:00 - 18:00.

"Trebuie să dăm dovadă de solidaritate cu fraţii noştri de la Cernăuţi în aceste momente dramatice prin care trec. Ne rugăm la Dumnezeu să lumineze minţile decidenţilor politici şi să se încheie cât mai curând acest război", a spus Lungu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult